Bemutatkozás

A gyülekezet célja, hogy megismertesse az egyházközség területén élő emberekkel az evangéliumot,  vagyis az örömhírt. Azt jó hírt szeretnénk elmondani, hogy Isten Jézus Krisztusban elérhetővé és megismerhetővé vált, meg lehet szólítani, személyes kapcsolatba lehet vele kerülni. Valljuk, hogy Jézus Krisztus azért halt meg kétezer éve a kereszten, hogy a mai itt élő embereknek, mi is megélhessük, hogy bűneinkből, lelki problémáinkból van kiút.  Lehet újra kezdeni, van, aki elfogad és szeret úgy szeret minket, ahogyan vagyunk, és a szeretet erejével átformálja életünket! Munkánkat a következő fő területeken végezzük:

Óvodai munka: A Szivárvány Evangélikus Keresztén Óvoda célja, hogy már a legfogékonyabb korban ismertessük meg a gyerekekkel Isten szeretetét. Rajtuk keresztül felvesszük a kapcsolatot a szülőkkel, és nekik is felajánlunk lehetőségeket, ahol alkalmuk van gyermeknevelési kérdéseiket, családi problémáikat elővenni, s közösen keresni a megoldásokat. Szeretettel várunk mindenkit felekezetre való tekintet nélkül!

Iskolai Hittan: Ezeken az alkalmakon megismerik a gyerekek a bibliai történeteit,  azok mélyebb értelmét, és segítjük őket, hogyan alkalmazhatják azokat a saját életükre nézve. Megismerik egyházunk tanítását, a konfirmációra való felkészülés során pedig a személyes hitre való elsegítés a cél, melybe beleférnek a kritikus kérdések is, az együttgondolkodás a Biblia tanítását illetően.

Ifjúsági munka: Két csoportban foglalkozunk a fiatalokkal. Az egyik csoportba a fiatalabbak járnak 14 éves kortól. A másikba a nagyobb középiskolások. Itt arra törekszünk, hogy az őket érintő legfontosabb kérdéseket vegyük figyelembe, pl.: önértékelés, család, szerelem, pályaválasztás, szenvedélyek. Lehetőségük van arra, hogy a közös éneklésen, játékon túl személyes problémáikat is megosszák, lelki kérdéseikre közösen vagy egyénileg keressenek választ.

Bibliaórák, istentiszteletek: Ezekre az alkalmakra mindenkit hívunk. Fontos, hogy Isten igéje, a Biblia aktualizálva, a mai kérdésekre adjon választ keresőknek és gyülekezeti tagoknak egyaránt.

Lelkigondozás: Minden ember életében vannak időszakok, amikor úgy érzi, összecsapnak a hullámok a feje felett, vagy nem bír egyedül megbirkózni problémáival. Vagy egyszerűen csak szeretné, ha volna valaki, aki meghallgassa anélkül, hogy félbeszakítaná, vagy bírálná a vele történteket. A tapasztalat az, hogy gyakran egy ilyen elfogadó, támogató lelkigondozói kapcsolat elegendő az előrelépéshez.  Ebben szeretnénk segítséget nyújtani.

Állandó gyülekezeti alkalmaink

Bibliaórák:

  • Szerdánként a középkorú felnőttek bibliaórája
  • Csütörtökönként az idősek bibliaórája
  • Péntek esténként a középiskolások ifjúsági bibliaórája
  • Szombat esténként a fiatal felnőttek bibliaórája

Istentisztelet:

Minden vasárnap 10:30-tól a nagytarcsai evangélikus templomban

Elérhetőségek

Baranka György lelkész
Mobil: 20-824-3841

Baranka Mária lelkész
Mobil: 20-824-3842

Cím: 2142 Nagytarcsa, Sztehlo Gábor u. 1.
E-mail: gyorgy.baranka@lutheran.hu

A gyülezetet bankszámla információi:

Bankszámlaszám: 65100259-14100017